Cannoli maken is een ambachtelijke Italiaanse traditie die teruggaat tot de 9e eeuw. Het is een heerlijke zoete traktatie die bestaat uit een gefrituurde deegrol gevuld met zoete ricotta. Cannoli maken is niet alleen een proces, maar ook een kunst. In deze blog leer je hoe je deze heerlijke delicatesse zelf kunt maken en ontdek je een variant met pistache.

Wat heb je nodig om cannoli te maken?

Om cannoli te maken heb je een aantal ingrediënten en materialen nodig. Het deeg voor de cannoli bestaat uit bloem, suiker, zout, boter, witte wijn en azijn. Voor de vulling heb je ricotta, poedersuiker en vanille-extract nodig. Daarnaast heb je een cannolivorm nodig om het deeg te vormen en een frituurpan om de cannoli te bakken.

Stap voor stap cannoli maken

Stap 1: Maak het deeg

Meng in een kom de bloem, suiker en zout. Voeg de boter toe en meng tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Voeg de witte wijn en azijn toe en meng tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten.

Stap 2: Maak de vulling

Meng in een andere kom de ricotta, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel.

Stap 3: Maak de cannoli

Verwarm de frituurpan tot 180 graden Celsius. Rol het deeg uit tot een dunne plak en snijd het in cirkels. Wikkel de cirkels om de cannolivorm en druk de randen goed aan. Bak de cannoli in de frituurpan tot ze goudbruin zijn. Laat de cannoli afkoelen en verwijder voorzichtig de vorm.

Stap 4: Vul de cannoli

Vul de cannoli met de ricottavulling met behulp van een spuitzak. Bestrooi de cannoli met poedersuiker en serveer direct.

Cannoli pistache: een heerlijke variatie

Cannoli pistache is een variant op de klassieke cannoli. In plaats van de traditionele vulling wordt de cannoli gevuld met een mengsel van ricotta, poedersuiker en pistachepasta. Hieronder vind je het recept voor cannoli pistache.

Wat heb je nodig voor cannoli pistache?

Voor het deeg heb je dezelfde ingrediënten nodig als voor de klassieke cannoli. Voor de vulling heb je ricotta, poedersuiker, vanille-extract en pistachepasta nodig.

Stap voor stap cannoli pistache maken

Stap 1: Maak het deeg

Volg dezelfde stappen als voor de klassieke cannoli.

Stap 2: Maak de vulling

Meng in een kom de ricotta, poedersuiker, vanille-extract en pistachepasta tot een glad mengsel.

Stap 3: Maak de cannoli

Volg dezelfde stappen als voor de klassieke cannoli.

Stap 4: Vul de cannoli

Vul de cannoli met de pistachevulling met behulp van een spuitzak. Bestrooi de cannoli met poedersuiker en serveer direct.

Geniet van je zelfgemaakte cannoli

Cannoli maken is een ambachtelijke traditie die je zelf kunt ervaren door deze heerlijke delicatesse zelf te maken. Met het bovenstaande recept voor cannoli pistache kun je een heerlijke variatie maken op de klassieke cannoli. Serveer de cannoli als dessert of als zoete traktatie bij de koffie. Geniet van je zelfgemaakte cannoli en deel het recept met vrienden en familie. Buon appetito!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *