Partners die in een relatie zitten die niet voorspoedig verloopt doen er goed aan om zich te oriënteren op de mogelijkheden om uit elkaar te gaan. Natuurlijk wordt zo’n ingrijpende beslissing niet zomaar genomen, maar het kan een oplossing zijn om beiden gelukkig verder te leven. Om een scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen is scheidingsmediation een optie. Je laat je dan begeleiden door een fiscaal en juridisch deskundige, die voor jou en je partner de stukken opstelt om officieel uit elkaar te gaan. Een scheidingsmediator is objectief, onbevooroordeeld en onpartijdig.

Tijd en geld

Als partners met een conflict uit elkaar gaan en samen niet een goede manier kunnen vinden om de scheiding te regelen wordt vaak de hulp van een rechter ingeroepen. Elke partner huurt zelf een advocaat in om zijn of haar belangen te behartigen. Dat is erg kostbaar en kost bovendien erg veel tijd, omdat er vaak meerdere zittingen nodig zijn voordat een rechter een uitspraak kan doen. Scheidingsmediators werken veel sneller. Als beide partners geen ernstige zakelijke conflicten hebben, kan een scheiding al binnen een week formeel geregeld zijn. Het is echter beter om wat meer tijd te nemen om alle opties te bestuderen.

Subsidie

Een gang naar de rechter om een scheiding formeel te maken brengt ook de nodige kosten met zich mee als de partners geen conflict hebben en zich dus niet laten vertegenwoordigen door een advocaat. Als de financiën krap zijn is het inschakelen van een scheidingsmediator een goedkopere optie. Het eerste gesprek met de scheidingsmediator is sowieso gratis. En als jullie niet voldoende middelen hebben om de mediator te betalen is het zelfs mogelijk om daar subsidie voor te krijgen. Dat hoef je niet eens zelf uit te zoeken, want dat zal de scheidingsmediator voor je doen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *